SYMMETRIA®
Συνταγές για vegan γεύματα
Η ωμοφαγία μπορεί εκτός από υγιεινή και θρεπτική να γίνει και πολύ νόστιμη! Εμείς σας δίνουμε δύο ιδέες για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο vegan γεύμα: ζυμαρικά από κινόα με pesto και falafel wellness. Η επιλογή δική σας.
Ζυμαρικά από κινόα με pesto
Υλικά για τo pesto:
Υλικά για τα ζυμαρικά:
Συνταγή για το pesto:
Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά από κινόα:
Falafel Wellness
Υλικά:
· 1,5 φλ. (300 g) ξηρά ρεβίθια
· 1/2 φλ. (30 g) ψιλοκομμένο μαϊντανό
· 1/2 φλ. (80 g) ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
· 7 σκελίδες σκόρδο (~ 21 g)
· 2 κ.σ. (12 γρ.) αλεύρι
· 1,5 κ.γ. αλάτι
· 1 κ.γ. κύμινο (7 g)
· Λίγο φρέσκο αλεσμένο κάρδαμο
· 1 κ.γ. κόλιανδρο
· Πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Συνταγή:
1) Ξεπλύνετε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Καλύψτε τα με λίγο νερό και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία για 3’-4’. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την από το μάτι της κουζίνας και αφήστε να ‘’κάτσει’’ για 1 ώρα, ενώ η κατσαρόλα είναι κλεισμένη με το καπάκι. Τέλος, αποστραγγίστε και ξεπλύνετε ελαφρά τα ρεβίθια και στεγνώστε καλά.
2) Στο μεταξύ, βάλτε μαϊντανό, κρεμμύδι και σκόρδο σε ένα μίξερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το μίγμα στην άκρη.
3) Μόλις τα ρεβίθια κρυώσουν και στεγνώσουν, προσθέστε τα στον επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με το αλεύρι, το αλάτι, το κύμινο, το κάρδαμο, τον κόλιανδρο και το καγιέν (προαιρετικά). Ανακατέψτε καλά, για 2’-3’ ώστε να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα και να προκύψει μια πάστα με πολύ μικρά κομμάτια από ρεβίθια και βότανα.
4) Καλύψτε το μίγμα και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να γίνουν πιο σταθερές οι γεύσεις και η υφή.
5) Μόλις κρυώσει το μίγμα, ανακατέψτε με 1,5 κ. σ. αλεύρι και σχηματίστε με τα χέρια σας μικρούς δίσκους. Αν το μίγμα είναι πολύ ρευστό, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι, ενώ αν διαλύεται εύκολα μπορεί να χρειάζεται λίγο ακόμα ανάδευση.
6) Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C.
7) Μεταφέρετε τις μπάλες falafel σε ένα φύλλο ψησίματος και πιέστε ελαφρώς δημιουργώντας δισκία πάχους περίπου 1,5 εκ. Αν σπάσουν κατά τη διαδικασία αυτή, ξανά φορμάρετε και επαναλάβετε.
8) Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο σε καθένα από τα δισκία.
9) Ψήστε για 25’-30’ αναποδογυρίζοντας τα falafel στη διάρκεια.
10) Όταν τελειώσετε το μαγείρεμα, τα falafel πρέπει να είναι χρυσοκαστανά και στις δύο πλευρές και ξηρά στην αφή.
Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;
ΕΓΓΡΑΦΗ
για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.