SYMMETRIA®
Μπουγιαμπέσα, η διάσημη ψαρόσουπα της Μασσαλίας
Η διάσημη ψαρόσουπα της Μασσαλίας, αποτελεί μια μίξη γαλλικής και βορειοαφρικανικής κουζίνας. Παραδοσιακά η μπουγιαμπέσα (bouillabaisse) αποτελείται από τουλάχιστον δώδεκα διαφορετικά ψαρικά και φτιάχνεται συχνά µε ολόκληρο ψάρι, ιδίως σκορπίδι (rascasse) και συνοδεύεται από σάλτσα rouille (ρουίγ) και ψωμί.
Υλικά για τη σάλτσα rouille
Υλικά για τη σούπα (10 μερίδες)
Διαδικασία
Για τη σάλτσα rouille
Ρίχνουμε στο μπλέντερ την πιπεριά, το τσίλι, το ψωµί, το σκόρδο και τον κρόκο αυγού και χτυπάµε µέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουµε σταδιακά το λάδι και χτυπάμε µέχρι η σάλτσα να πήξει. Τη σκεπάζουµε και τη βάζουμε προσωρινά στο ψυγείο.
Για τη σούπα
Πετάµε όσα µύδια είναι ήδη ανοιχτά και καθαρίζουµε τα υπόλοιπα. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ζεσταίνουμε σε µέτρια φωτιά, προσθέτοντας τη µαραθόριζα και το κρεµµύδι. Μαγειρεύουμε για 5’ ή µέχρι να πάρουν χρώµα. Προσθέτουµε τις ντοµάτες και µαγειρεύουµε για άλλα 3’. Ρίχνουµε το ζωµό, το σαφράν, τη δάφνη, τη φλούδα πορτοκαλιού και βράζουµε για περίπου 15’. Αφαιρούµε τη δάφνη και το πορτοκάλι, αδειάζουµε τη σούπα σε έναν πολυκόφτη και την πολτοποιούµε. Την ξαναβάζουµε σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουµε για περίπου 5’, µέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουµε τα ψάρια και τα µύδια και µαγειρεύουµε για 5’ ή µέχρι να µαλακώσουν τα ψάρια. Πετάµε όσα µύδια δεν ανοίξουν. Η σούπα είναι έτοιμη. καλή απόλαυση!
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα:
302,6 θερμίδες
17 γ λιπαρά
93 mg χοληστερόλη
5 g υδατάνθρακες
29 γ πρότεινες
1,4 γ φυτικές ίνες
Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;
ΕΓΓΡΑΦΗ
για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.