Για να είστε ήσυχοι ότι φέτος θα απολαύσετε τα Χριστούγεννα όσο ποτέ, οι δύο ειδικοί της επιστημονικής μας ομάδας, η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Ειρήνη Χριστάκη, MSc., PhDc. και ο Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Ντάνιελ Καψής, MSc., PhDc., σας προετοιμάζουν για το εορταστικό τραπέζι με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς ενοχές, με 4 απλούς κανόνες:
- Απολαύστε κάθε μπουκιά του πιάτου σας στη διάρκεια των εορταστικών γευμάτων. Η αργή και ενσυνείδητη κατανάλωση της τροφής, σας βοηθάει να αντιληφθείτε πότε έχετε κορεσμό και να αποφύγετε την ασυνείδητη κατανάλωση που θα σας κάνει να φουσκώσετε υπερβολικά.
- Φροντίστε να κάνετε ένα σύντομο περίπατο μετά το γεύμα ή βοηθήστε τους φίλους και την οικογένειά σας στο μάζεμα του τραπεζιού. Μια βόλτα αφού ολοκληρώσετε το γεύμα σας, θα συμβάλλει στην πιο εύρυθμη πέψη της τροφής σας.
- Θυμηθείτε να προσθέτετε στο γεύμα σας μια τροφή που ενισχύει την μικροχλωρίδα του εντέρου. Τέτοιες τροφές είναι οι φυτικές ίνες- καθώς αποτελούν τροφή για τα προβιοτικά- αλλά και λαχανικά και γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως είναι τα τυριά, η μπύρα, το ξινολάχανο και οι ελιές. Καλό είναι το μισό πιάτο να περιλαμβάνει καλές επιλογές λαχανικών ή και συνδυασμούς με φρούτα, όπως είναι το ρόδι αυτή την εποχή.
- Προσφέρετε στους φίλους σας αφεψήματα με τζίντζερ και κανέλα και συστήστε τους να τα σερβίρουν κατά την ολοκλήρωση του γεύματος. Το τζίντζερ συμβάλλει στην πέψη ενώ η κανέλα Κεϋλάνης βοηθάει την καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και σας προστατεύει από λιγούρες.
Καλά Χριστούγεννα!