Minimum Intervention, Maximum Effect®

SYMMETRIA®

BLOG

Ροζ προκλήσεις και δυνατές απαντήσεις

Ο καρκίνος του μαστού παραμένει μια από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου, με χιλιάδες γυναίκες και σε μονοψήφιο ποσοστό άνδρες να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Ωστόσο, η επιστήμη προσφέρει ολοένα και πιο ισχυρές λύσεις. Ας δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την ασθένεια.

Είναι ο καρκίνος του μαστού θανατηφόρος;

Όχι. Όταν διαγνωστεί έγκαιρα, τα ποσοστά επιβίωσης είναι εξαιρετικά υψηλά. Η τακτική αυτοεξέταση και η μαστογραφία συχνά μαζί με υπερηχογράφημα αποτελεί ζωτικής σημασίας εξετάσεις για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Υπάρχουν νέες θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού;

Ναι. Νέες φόρμουλες ανοσοθεραπείας και στοχευμένες θεραπείες προσφέρουν αποτελεσματικότερες και λιγότερο επιβαρυντικές λύσεις για την καθημερινότητα του ασθενή.


Η γενετική προδιάθεση παίζει ρόλο;

Ναι. Γυναίκες με μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1 και BRCA2 έχουν αυξημένο κίνδυνο, αλλά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο και να προχωρήσουμε σε έγκαιρη διάγνωση.

Μπορεί ο καρκίνος του μαστού να προληφθεί;

Αν και δεν υπάρχει τρόπος να αποτραπεί πλήρως, ο υγιεινός τρόπος ζωής, ο περιορισμός είτε η αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ, η άσκηση καθώς και οι τακτικές προληπτικές εξετάσεις μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο.

Σας αρέσει το περιεχόμενο μας;

ΕΓΓΡΑΦΗ

για να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα, συνεργασίες, προσφορές, νέα πρωτόκολλα και προϊόντα της SYMMETRIA

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.